BGtop
 
ИндексИндекс  КалендарКалендар  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Share | 
 

 Как да интегрираме форума със сайта ни (Визуално)?!

Go down 
АвторСъобщение
Reflex
Администратор
Администратор
avatar

Брой мнения : 113
Join date : 04.09.2012
Age : 20
Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Как да интегрираме форума със сайта ни (Визуално)?!   Нед Сеп 16, 2012 6:31 am

Здравейте,

Реших да направя един урок, в който да покажа, как горе-долу, можем да си интегрираме дизайна на сайта с този на форума. Искам да кажа първо, че при всеки дизайн(то било на форума или на сайта) е уникален и на всякъде е различно, така че, трябва да пробвате...Има два начина:

I вариант:

Като за начало, трябва да имаме кодиран дизайн и инсталиран форум, с дизайн, подобен на този на сайтът (поне цветовата гама...). Сега, отваряте forum/styles/yourstyle/templates/overall_header.html . Така. Първо е нужно да сложим кода, с който ще взимаме дизайна. За целта някъде между <head> и </head> трябва да напишем ПЪЛНИЯТ линк за взимане на css кода. Това става така:
Код:
 <link rel="stylesheet" href="http://yorsite.com/style.css (или където ви се намира css файла)" type="text/css" />

След това вече трябва да почнем същинската част. Аз ще дам най-основното понеже при всеки дизайн е различно... Трябва да вземете кодовете, от нещата които искате да поставите. За целта, примерно на мене ми е така:
Код:
<div id="headertop"></div>
<div class="menus">
 <a href="#"> Начало </a>
 <a href="#"> Начало </a>
 <a href="#"> Начало </a>
 <a href="#"> Начало </a>
</div>

Взимам го този код и го поставям след <body>. След което, при всеки е различно, трябва да знаете малко езици, и да си ги наместите и постараете да изглежда добре... Пак повтарям, при всеки е различно, няма как да стане от рас... Трябва да опитвате и намествате.

II вариант:
Този път няма да пишем път то стила на сайта, а ще вземем това, което ни трябва и ще го сложим при css файловете на форума. Копирате си каквото ви е нужно. И отваряте Админ панел >> стилове >> Теми и вашата тема. Натискате редакция. Отивате най-долу и си поставяте кода. След което отново отивате на шаблони>>вашият шаблон>>редакция. След <body> така слагате нужния HTML код. След което обновявате шаблона. И тук при всеки е различно, пак трябва да намествате и търсите Smile


Дано съм ви помогнал поне малко...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://cr4clan.bulgarianforum.net
 
Как да интегрираме форума със сайта ни (Визуално)?!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
 :: COUNTER-STRIKE :: Уроци-
Идете на: